Zwartewaterland Biljartkampioenschappen

Klik op de foto voor een vergroting
Foto: de commissieleden van het biljartevenement Henk Post uit Genemuiden
Kees van der Sloot uit Hasselt en Alex Mooiweer uit Zwartsluis

Zwartewaterland Biljartkampioenschappen voor het eerst in 2013 met finaledag op 11 mei a.s. in Genemuiden

Biljartvereniging Het Zwarte Water in Genemuiden heeft een bijzonder fraai en riant clubgebouw de Ranck in Genemuiden. De gezellige accommodatie is voorzien van 4 nieuwe wedstrijdbiljarts. Er zijn tal van mogelijkheden om nu ook in Genemuiden bv. grotere biljarttoernooien te organiseren.

Henk Post, lid van de biljartvereniging in Genemuiden, gaat in samenwerking  met Kees van der Sloot van de vereniging Onder de Luifel in Hasselt en Alex Mooiweer van De Bleistarte in Zwartsluis voor het eerst in 2013 het Zwartewaterland Biljartkampioenschap organiseren.

2 Teams bestaande uit 3 spelers van alle deelnemende vereniging gaan met elkaar de biljartstrijd aan voor het kampioenschap. In april worden de voorrondes gespeeld in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis en vervolgens worden de 9 finalewedstrijden in Genemuiden gespeeld op zaterdagmiddag  11mei a.s.

De commissie over het doel van het toernooi:
“Vanzelfsprekend is dit door ons georganiseerde biljarttoernooi prestatiegericht. Echter de opzet garandeert vooral ook gezelligheid en gaat zeker bijdragen aan promotie van de biljartsport in Zwartewaterland.  Alle onze biljartverenigingen beschikken over bijzonder fraaie biljartaccommodaties. De biljartsport biedt vele mogelijkheden voor jong en oud en uitbreiding van het ledenaantal is bij alle verenigingen van harte welkom.  

Om redenen dat er onder de leden van de deelnemende verenigingen grote belangstelling voor deelname bestaat aan het toernooi heeft de commissie inmiddels afgesproken om na het toernooi de opzet te evalueren. Mogelijk wordt het dan een jaarlijks terugkerend evenement waaraan alle leden kunnen deelnemen.     


gn9v829jjgqj0tcm