Zwartewaterruiters ijzersterk in Kampen en Staphorst

Klik op de foto voor een vergroting

Zwartewaterruiters ijzersterk in Kampen en Staphorst
Lilian Bakker, Jenayla Roeland, Elisabeth Beens, Riëlke Roeland goud!

Afgelopen week waren de Zwartewaterruiters uit Genemuiden weer heel actief. Prijzen waren er voor Lilian Bakker, Jenayla Roeland, Elisabeth Beens, Lisanne Kanis, Marith Beens en Riëlke Roeland.

Springen
In Kampen vond op 8 en 15 december het springconcours ‘De Zilveren Ui’ plaats. Elisabeth Beens sprong daar vele prijzen bij elkaar. Met Sunflower won zij de 1e prijs in de middelzware klasse M/D. Met Wanda pakte zij ook een 1e prijs in de klasse B/D en nog een 3e prijs in de klasse L/D. Ook Riëlke Roeland sprong naar meerdere prijzen. In de klasse B pakte zij met Cinderella de 1e prijs en met Don Diablo de 7e prijs. Marith Beens sprong met Orchids Ania naar de 2e prijs in de klasse B/D.

Dressuur
In Staphorst was de 2e selectiewedstrijd om de Felix Accountants Dressuur Cup. Lilian Bakker waagde met Sultan, de schimmel van haar zussen, een poging in de middelzware klasse M1-M2, cat. BC. Ondanks dat Sultan ruim zes jaar niet op dit hogere wedstrijdniveau was uitgekomen en een zeer korte voorbereidingstijd, won het gelegenheidsduo verrassend de 1e prijs. Jenayla Roeland was met Goldwin’s Hoeve’s Franky ijzersterk in de klasse L2/ABC. Met een megascore van 208 punten pakte zij overtuigend de 1e prijs. Met haar andere pony Kimberly L won Jenayla Roeland ook nog de 2e prijs in de klasse B/DE. Ook Lisanne Kanis pakte 2 prijzen; met Aisha de 4e prijs in de klasse L2/DE en met Elavsca de 5e prijs in de klasse B/DE.


75m42zt2yehb08gr